FlowUp první firemní včely

Včely a cloudové řešení. Ať už to na první dobrou zní více či méně (jasně, spíš více) odlišně, díky Forsage se podařilo obojí propojit. Další firemní včely totiž získaly svůj nový domov od firmy FlowUp, specialistů na cloudová řešení a vývoj softwaru.

„Přežijí nám první i další zimu? Kolik medu vytočíme? A kolik medoviny z toho kápne?“ Desítky dalších otázek víří v hlavě třem hlavním postavám brněnského startupu FlowUp – Albertu Uchytilovi, Peteru Malinovi a Vojtovi Maškovi. Soňa Parke je vyzpovídala, odpověděla na řadu dotazů a taky uklidnila, že i při úhynu včel se najde řešení a že ne každá včela je musí pobodat.

Kluci z FlowUp jsou důkazem, že vaším nejoblíbenějším zvířetem včely vážně být nemusí a vy se i přesto můžete stát oblíbeným včelařem svých včel. (Jaká jsou jejich oblíbená zvířata se dozvíte hned v první půlce videa).

Další firemní včely = další cenný zdroj dat pro samotné majitele i pro další výzkum týkající se vývoje včel. Ve FlowUp teď můžou každý den díky Forsage sledovat, jak se včelám daří, jestli nemají v úlu příliš sucho nebo naopak mokro a zimu. A samozřejmě, co bude kluky zajímat asi nejvíce, kolik už jim včely nanosily medu na jejich vysněnou medovinu.