Pochopitelný návod, jak získat dotace na váhové systémy do včelích úlů

vcely-home

Díky dotacím můžete ušetřit až 90 % z pořizovací ceny. Například, při osazení dvou úlů váhou a senzorem bude pořizovací cena na stanoviště 24 000 Kč a dotace na takový nákup bude 20 000 Kč. Ano, opravdu to potom znamená, že vás to z vlastní kapsy bude stát jen 4 000 Kč.

Zažádat si o dotace není těžké, jen to chce vědět, kam kliknout a co kam vyplnit.

 

My už jsme na to přišli a rádi se o to podělíme, ať s tím nemáte tolik práce. Pomocnou ruku najdete tady v přehledném návodu. 

 

PDF je volně dostupné na Google Drive. Otevře se tedy každému, kdo je přihlášený do Google účtu (kdo má Gmail). Stačí kliknout a otevře se vám v nové záložce. Pokud chcete, můžete si ho i stáhnout. Hlavní je, ať poslouží.

Jak psáno i v samotném návodu, rádi vám s tím pomůžeme. Případně vám to rovnou vytiskneme a přiložíme k faktuře k objednanému zařízení, ať to máte co nejjednodušší, stačí říct. 

Pokud máte doplňující otázky a rádi byste je položili přímo Forsage týmu, nebo přímo Martinovi, vrchnímu včelaři, i to je možné. Kromě varianty zavolat Martinovi přímo se můžete přidat na jedno z našich on-line setkání či krátkých webinářů, kde zařízení ukazujeme a rozebíráme. Chystané akce najdete vždy aktuálně zde: https://www.facebook.com/forsage.net/events/

A pokud přemýšlíte, co by se muselo stát, aby se dotace krátily (tedy aby tam nebylo dost peněz pro všechny), muselo by se o ně jednoduše přihlásit hodně včelařů. Pro srovnání, to se v loňském roce nestalo a dotace se nekrátily. Nikdo nemá křišťálovou kouli, tato možnost nejde vyloučit, ale je malá.